Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER (t.v.) och den tidigare ägaren Pär Fredin (t.h)

Byggarnas bästa partner i Stockholmsregionen, XL-BYGGPARTNER AB, förstärker sin tillväxtresa genom förvärvet av Vallentuna Byggvaror. Affären är en del av mångårig och långsiktig expansionsplan, där bolaget har växt och växer vidare både organiskt och via strategiska förvärv.

– ”Den här verksamheten passar perfekt in i vår organisation. Vallentuna Byggvaror har precis som vi en tydlig inriktning på de mindre- och medelstora byggföretagen och vinner affärerna genom ett genuint personligt engagemang hos medarbetarna.” säger Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER. ”Det är en väldigt fin och lagom stor anläggning och verksamhet som vi är jättestolta över att få driva vidare.”

Vallentuna blir en renodlad proffsbutik precis som övriga anläggningar inom XL-BYGGPARTNER. Med förvärvet förstärker man sin närvaro i norra Stockholm, där företaget tidigare finns med en anläggning i Vaxholm. I södra Stockholm har bolaget tre stycken proffsbutiker, i Segeltorp, Tullinge och Sorunda. 

– ”Jag har alltid sagt att om det är någon vi ska sälja till så är det till Johan Rosendahl och hans företag. Vi har samma värderingar och syn på hur en riktig byggmaterialhandel ska drivas.” säger Pär Fredin, delägare och VD för Vallentuna Byggvaror AB. ”XL-BYGGPARTNER är duktiga, har kul och ser alltid positivt framåt, det är den bästa tänkbara köparen för vår verksamhet.” avslutar Pär Fredin som kommer vara kvar som platschef för anläggningen.

På tillträdesdagen, som är den 2 maj, kommer anläggningen skyltas om från Woody till XL-BYGG. Alla medarbetare har erbjudits att arbeta kvar, alla kunder behåller sina konton och avtal i förvärvet som också omfattar fastigheten Olhamra 1:57.