-”Vi bygger om för ett bredare sortiment och en bättre kundupplevelse” säger Bo ”Bobo” Öhlén, platschef i Segeltorp. ”Vi är en liten personlig anläggning med en stor genomströmning av kunder, mycket tack vare vårt perfekta läge straxt intill E4/E20 i södra Stockholm.”

Ombyggnaden utförs av Moabgruppen AB, ett BF9K certifierat kundföretag som är specialister på butiksombyggnadsprojekt med mångåriga erfarenheter från bl.a. ICA, Apoteket och Blomsterland.

Butiken blir inte större, men ytorna kommer användas mer effektivt, vilket ger utrymme för ett bredare sortiment. Utbudet till kunderna utökas med bl.a. elhandverktyg och tillbehör från Festool.

Proffsbutiken i Segeltorp, med totalt sina totalt ca 1200kvm inkl. brädgård, butik och kallager omsätter över 52miljoner årligen. Med en omsättning på över 40tkr per kvm/år så är det förmodligen en av Sveriges mest yteffektiva byggmaterialhandlare.

”Vi har öppet som vanligt under hela ombyggnationen fast det kommer förstås vara lite extra trångt och rörigt. Vi bjuder alla kunder på en ombyggnadskorv och det är en glad och positiv stämning här, precis som det alltid brukar vara” avslutar Bobo.

Ombyggnationen planeras pågå under v.33-v.36.

XL-BYGGPARTNER har haft en mycket positiv utveckling under året. Bolaget satte nytt försäljningsrekord i maj och har t.o.m. juli en ackumulerat omsättning som är över 7% bättre än samma period föregående år